Küldetésünk a beteg emberek és családjuk segítése

Több mint két évtizede működő szervezetünk hű az alapítók szellemiségéhez: törekvés a folyamatos, ellenőrizhető és garantált minőségű otthoni szakellátásra, mely minden esetben a megfelelő színvonalú szolgáltatást biztosítja a betegeknek.

Szolgálatunk kiváló kapcsolatot ápol a háziorvosokkal, a fekvőbeteg intézetek és a szociális ellátórendszer munkatársaival. Az ápolási időt lerövidítve nagyban hozzájárulunk a kórházi szövődmények elkerüléséhez, a betegek minél korábbi rehabilitációjához.

Feladatunknak tekintjük munkatársaink oktatását, akkreditált hospice tanfolyamunkon túl további szakmai képzésekkel segítjük munkatársainkat, hogy gyarapítsák tudásukat, fejlesszék képességeiket.

Így működhetünk hatékonyan

Mindennap azon dolgozunk, hogy szolgálatunkat és a kialakított rendszerünk működését jobbá, a betegellátást színvonalasabbá tegyük. Kitartó munkánknak és elkötelezettségünknek köszönhetően az egészségügyi feladatellátásban egyre nagyobb szerephez jut az otthoni szakápolás.

A megoldás nem várhat tovább

Az átlagéletkor növekedésével egyre többen vannak, akik egyedül maradnak, családjuktól távol élnek, így valamilyen tartós betegségtől szenvedve nehezebben tudnak gondoskodni magukról. Távlati céljaink között szerepel egy olyan rendszer kidolgozása és működtetése, amely az otthoni szakápolás és hospice szolgáltatásaink mellett további lehetőséget biztosít azon betegek számára, akik tartós gondozásra szorulnak. Szakértői csapatunkkal folyamatosan gyűjtjük a javaslatokat és tapasztalatokat, hogy miképpen lehetne szakmailag ellenőrizhetővé és felügyelhetővé tenni a tartós gondozást.

Ehhez kapcsolódóan gondozói képzéseket tervezünk, ami lehetőséget nyújt hasznos ismeretek elsajátítására a beteg testi higiéniájáról, mozgatásáról, táplálásáról, a gyógyszer beadásának helyes módjáról és a biztonságos otthoni betegellátásról. Új szolgáltatásunk, a tartós gondozás nem csupán a családok és a beteg életminőségét javítja, hanem munkalehetőséget is biztosít – a tanfolyam elvégzése és a megfelelő képesítés megszerzése után – bárkinek, aki részt akar venni a tartós gondozási rendszerben.