A Harris Egészségügyi Szolgálat az országban elsőként 1993-ban alakult, magas szintű és fejlett technológiát alkalmazó otthoni szakápolási feladatokat ellátó házi betegellátó teamként. 

Szolgálatunknál szakoktatók, diplomás ápolók, regisztrált szakápolók, gyógytornászok, logopédusok, fizikoterápiás asszisztensek segítik betegeinket. Mindnyájan több éves szakmai gyakorlattal rendelkeznek, és rendszeresen vesznek részt továbbképzéseken. 

2002 óta évente tanúsított minőségirányítási rendszert működtetünk. 

Az egészségügyi szakdolgozók középfokú és felsőfokú oktatásában és továbbképzésében a Szolgálat oktatói aktív szerepet vállalnak.

Kik vehetik igénybe szolgálatunkat?


Azok a betegek, akik 

  • betegségük akut szakaszán túljutottak,
  • folyamatos orvosi-nővéri felügyeletet nem igényelnek, de teljes gyógyulásuk érdekében még rendszeres szakellátásra van szükségük, és otthonukban biztonsággal elláthatóak,
  • mozgásukban korlátozottak, állapotuk miatt időszakos rehabilitációs szakápolásra, gyógytornára szorulnak. 

 

Fontos, hogy az elrendelt szakápolási szolgáltatás a kórházi ápolást helyettesítse vagy rövidítse le!

 

Hogyan vehetik igénybe a szolgáltatásunkat?

 

  • A beteget a családorvos, a fekvőbeteg-intézeti szakorvos és a szakrendelői szakorvos utalhatja be az otthonápolás rendszerébe, ekkor a szolgáltatás térítésmentes.
  • Ezen felül külön finanszírozásért olyan önálló ápolási tevékenységeket végzünk, melyeket - a szakma szabályai szerint - a betegek lakásán is el lehet végezni.

 

Amikor igénybe veszi szolgálatunkat:
- Ön és/vagy hozzátartozója hamarabb elhagyhatja a kórházat, 
- vagy akár el is kerülheti a fekvőbeteg-intézeti felvételt.